Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Forumul internațional în domeniul penitenciar- Kiev 2023

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, domnul comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, a participat, în perioada 20-21 iunie 2023, la ”Forumul Penitenciar Internațional”, eveniment organizat la Kiev, Ucraina, de Ministerul Justiției–Departamentul Penitenciar din Ucraina, cu sprijinul Biroului Organizației Națiunilor Unite pentru lupta impotriva drogurilor şi criminalitate (UNODC).

Lucrările forumului au fost deschise de către domnul Denys MALIUSKA, ministrul justiției ucrainean și au continuat cu sesiuni plenare ce au abordat subiecte precum nevoile urgente și neajunsurile instituționale, strategii de reformare a sistemului penitenciar și modalități de îmbunătățire a relațiilor de cooperare internațională, inclusiv prin schimbul de bune practici.

Importanța evenimentului a atras numeroși participanți, fiind reprezentate instituții de profil din 14 țări, dar și numeroși diplomați. Printre aceștia s-a aflat si Ambasadorul României la Kiev, domnul Alexandru Victor MICULA.

Domnul director general Dan Halchin a transmis un mesaj de susținere pentru omologul din Ucraina, colonel Serhii HRECHANIUK și i-a înmânat acestuia o plachetă de merit pentru inițiativa de a intra în parteneriat cu sistemul penitenciar din România.

Organizarea forumului a avut drept obiectiv identificarea unor oportunități de sprijin al eforturilor depuse de sistemul penitenciar ucrainean în vederea conformării la standardele minime în domeniul execuțional-penal, stabilite de Consiliul Europei și Națiunile Unite.

Evenimentul a inclus și o vizită de lucru la Centrul de detenție din Kiev, dar și o deplasare în zonele afectatate de agresiunea militara rusă.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii