Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Flashmob inedit!

Finalul lunii august a adus, pe lângă nostalgii și gânduri de toamnă, momente inedite în Piața Mihai Viteazul din Craiova. 12 persoane internate în cadrul Centrului de Detenție Craiova și 7 voluntari din cadrul ANTER au organizat o expoziție de obiecte realizate artizanal și au susținut un moment artistic(flashmob) inedit, interactiv, invitând tinerii din comunitate la modalități utile de petrecere a timpului liber.
Activitatea a constituit evenimentul final din cadrul colaborării cu voluntarii Asociației Naționale de Sprijinire a Tineretului Ecologist din România (ANTER), în cadrul proiectului BE FIT, cu nr.2017-3-RO01KA105-047065, finanțat de către Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus – Serviciul European de Voluntariat.
Proiectul cu caracter educativ s-a desfășurat în baza parteneriatului care oferă oportunitatea dezvoltării unei relații de colaborare între cele doua entități, în vederea facilitării reintegrării sociale a minorilor și tinerilor care sunt sancționați cu o măsură educativă privativă de libertate.
Scopul proiectului a fost acela de a desfășura activități ocupaționale si de cultivare a aptitudinilor personale, în vederea ocupării în mod dezirabil a timpului liber pentru persoanele internate si pentru adolescenții din comunitate.
Astfel, craiovenii prezenți în Piața Mihai Viteazul au avut ocazia să facă cunoștință atât cu protagoniștii activităților, cât și cu rezultatul muncii acestora în cadrul atelierelor ocupaționale, fiind un prilej de sensibilizare și conștientizare a potențialului aptitudinal al tinerilor internați.

 

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii