Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Final de Festival!

Festivalul Multiart pentru deţinuţi – Dana CENUŞĂ – Descătuşarea prin cultură a reeditat, în aceeași lună a lui Brumar, întocmai tradiției de suflet, emoția constantă a terapiei prin artă și vocea neauzită a celor ce construiesc o lume a binelui chiar și in spatele gratiilor, acolo unde valențele răului i-au urnit.
Luni de muncă, repetiții constante, regăsiri ale sinelui și conturări ale unor abilități nedescoprite s-au oglindit, preț de câteva ore, pe o scenă a marilor nume, pe un tărâm al artei pure în care, poate că nici în vis nu s-ar fi gândit ei că vor ajunge, dar…
Au reușit! Cei 66 de deținuți din penitenciarele: Bacău, Bistrița, București-Jilava, București-Rahova, Codlea și Craiova au dat viață unor roluri atât de străine de cele ale cotidianului, încât publicul, atât de numeros, a primit în dar un spectacol neașteptat.
Calitatea, elementele de noutate și ingeniozitatea regăsite în cele 6 spectacole au pus în dificultate juriul de specialitate (Mircea M. Ionescu, Pompilius Onofrei, Petronius Craiu, Ioana Morar, Andreea Neagoe), însă, după îndelungate deliberări, premiile și-au identificat posesorii de drept:

Premiul pentru spectacol – Lumea lui Cehov, regia Iulian Gliță, Penitenciarul București Rahova;

Premiul pentru regie – Umbre rătăcite, regia Magdalena Frâncu, Penitenciarul București-Jilava;

Premiul special al juriului – Curbă cu prioritate, regia Magdalena Toma, Penitenciarul Bistrița.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal – deținut de la Penitenciarul București Rahova;

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar – deținut de la Penitenciarul București Rahova;

Premiul pentru cea mai bună actriță – Penitenciarul Bacău.

Și pentru că reușita este rezultatul efortului colectiv, Administrația Națională a Penitenciarelor mulțumește colectivului Teatrului C.I. Nottara, prin conducerea doamnei Marinela ȚEPUȘ, colaboratorilor: Ștefan Toth, Președinte Asociația „Euro Foto Art”; Valentin BOLAT, Radu TUDOR, Cătălin NICULEASA, Andrei ȘTEFĂNESCU, Iulian GLIȚĂ, Gabriel COSTEA, Camelia TOMA, Magdalena FRÂNCU – regizori; personalului de reinegrare socială din unitățile penitenciare implicate, dar și lor, actorilor!

Vă așteptăm și anul viitor! Povestea noastră continuă!

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii