Astăzi 22-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Fii inteligent! Nu fi violent!

Violența reprezintă, cu certitudine, una dintre problemele recurente ale societății contemporane, cu atât mai mult atunci când termenul se asociază, într-un firesc regretabil, pedepselor sau măsurilor privative de libertate. Amploarea formelor ei de manifestare determină implicații la fel de complexe, iar modalitățile de gestionare a fenomenului în unitățile sistemului penitenciar, care, de altfel, devin microsocietăți, își găsesc sorgintea în educație, elementul care înglobează toate resursele schimbărilor în bine.

Între aceste coordonate, Administrația Națională a Penitenciarelor creează condițiile necesare pentru ca persoanele aflate în sistemul penitenciar să-și continue pregătirea școlară, în această manieră putând fi folosită, în mod eficient, perioada de detenție. Exercitarea sau încercarea de exercitare de acte de violență asupra oricărei persoane reprezintă o interdicție valabilă pentru orice persoană custodiată în sistem, cadrul legislativ neecluzând, deci, apariția acestui fenomen și, totodată, reglementând măsuri sancționatorii specifice. Componentele agresivității, inclusiv în mediul școlar, devin, astfel,  un punct de reper în realizarea unor demersuri de conștientizare, identificare de soluții și îmbunătățire a comunicării, elemente esențiale în colectivități.

În acest context, Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată şi de către persoanele internate în Centrul Educativ Târgu Ocna, care au desfășurat marți, 30 ianuarie 2018, o serie de activităţi specifice împreună cu elevii clasei a XII-a de la Colegiul Național „Costache Negri” (identificarea situațiilor conflictuale la nivel de școală; identificarea blocajelor ȋn comunicare – declanșatoare de conflicte; dezbaterea caracteristicilor comunicǎrii nonviolente etc). Cauzele, motivațiile și formele acestui fenomen au fost prezentate pe larg, colaborarea interinstituțională amplificând rezultatele scontate de efortul didactic.

Tinerii internați în Centrul Educativ Târgu Ocna au spus „NU!” violenței în școală! Fie ea fizică sau verbală, această ramură a violenței aduce atingere actului didactic, comunicării și formării unor personalități armonioase, în concordanță cu cerințele individuale și sociale!

Spune și tu „NU!” violenței în școală!

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii