Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Festivalul Național Interpenitenciar „Vin sărbătorile!”

Miercuri, 11 decembrie a.c., specialiștii sectorului Reintegrare Socială de la nivelul Penitenciarului Bucureşti-Rahova au organizat Festivalul Național Interpenitenciar „Vin Sărbătorile!” – ediția a III-a, eveniment la care au participat, pe lângă persoane custodiate de unitatea organizatoare, deținuți din Penitenciarele Bacău, Ploiești-Târgșorul Nou, București-Jilava, Spital București-Jilava Constanța-Poarta Albă, Drobeta-Turnu Severin și Ploiești.

Cele peste 100 de persoane private de libertate prezente la eveniment, în calitate de protagonişti sau spectatori, s-au implicat cu emoţie şi bucurie în prezentarea momentelor muzicale, artistice, a scenetelor, obiceiurilor si tradițiilor de sărbători, dar și în realizarea expoziției de obiecte decorative.

Suntem convinşi de faptul că, inclusiv în penitenciar, sărbătorile creştine de iarnă reprezintă o perioadă de mare încărcătură afectivă, Crăciunul fiind o zi a bucuriei. Poziționarea pozitivă în raport cu cu o perioadă dificilă din punctul de vedere al restricțiilor impuse de detenție consolidează redirecționarea planurilor de viitor departe de infracționalitate, astfel încât sărbătorile ce vor urma să îi găsească pe cei aflați în prezent în detenție, alături de cei dragi.

În cazul persoanelor private de libertate, lipsa familiei este acut resimţită, motiv pentru care efortul personalului specializat de la nivelul unităţilor de detenţie se îndreaptă către readucerea speranţei şi continuarea seriei  activităţilor de promovare a tradiţiilor româneşti şi a obiceiurilor de iarnă.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii