Astăzi 16-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Festivalul copiilor – Penitenciarul București-Jilava

Cea mai puternică relație interumană, legătura părinte-copil, cunoaște, uneori, reconfigurări ale parcursului prestabilit de legile firii și cutumă, astfel că destinele celor două elemente se pot transforma ireversibil.
Părinții pot fi constrânși de o multitudine de provocări și probleme care compromit adesea capacitatea lor de a oferi ce e mai bun copilului, atât din punct de vedere material, dar mai ales emoțional. Această realitate intervine, fără doar și poate, și atunci când rezistența la provocări ajunge să se identifice cu limitele inferioare ale legii, părintele distanțându-se de universul copilăriei și al vieții de familie.
În dorința de a elimina barierele pe care detenția le impune anumitor laturi ale libertății, vineri, 1 iunie 2018, Penitenciarul București-Jilava, alături de persoane fizice, juridice și ONG-uri partenere, a organizat Ediția 1 a Festivalului Copiilor, oferind părinților aflați în detenție ocazia să-și întâlnească copiii, prin organizarea unor activități interactive desfășurate atât în interiorul, cât și în exteriorul locului de deținere.
În cadrul acestui eveniment, peste 100 de deținuți s-au întâlnit cu 130 de copiii însoțiți de mame sau bunici și au participat alături de aceștia la jocuri și competiții sportive, spectacole de muzică și dans, au pictat, au desenat pe asfalt și au asistat la exerciții demonstrative cu câini utilitari.
Atelierul de clătite a încântat micii vizitatori, aceștia putând mânca pe saturate delicioasele preparate făcute pe loc de o echipă de bucătari voluntari. La final, cadourile și premiile nu au putut lipsi.
Evenimentul a continuat demersurile de construire și încurajare a interacțiunii deținuților cu familia, în special cu copiii, dezvoltând astfel capacitatea de asumare în mod adecvat a rolului de părinte, dar și îmbunătățirea relației dintre părintele aflat în detenție și copilul său.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii