Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Expoziția Națională de Caligrafie pentru deținuți

Joi, 6 iunie 2019, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui a găzduit vernisajul celei de-a treia ediții a Expoziției Naționale de Caligrafie pentru deținuți „ARTĂ DIN CONDEI”.
Ediția din acest an a avut ca temă „Copilăria”, iar interesul manifestat de unitățile penitenciare a fost considerabil. Unitatea organizatoare, Penitenciarul Vaslui, a primit 166 de lucrări provenite din 14 penitenciare: Aiud, Arad, Bacău, Brăila, Codlea, Constanța – Poarta Albă, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Gherla, Ploiești – Târgșorul Nou, Satu Mare, Timișoara, Tulcea, Vaslui.
După evaluarea lucrărilor de către o comisie formată din două cadre didactice și un specialist de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, 71 de lucrări au fost expuse.
Proiectul are drept scop promovarea spiritului de competiţie și performanță în deprinderea artei de a scrie frumos și corect, contribuind, astfel, la îmbunătățirea imaginii de sine a persoanelor aflate în detenție.

De asemenea, se urmărește, în egală măsură, promovarea scrisului de mână românesc, a caligrafiei ca artă, stimularea creativității prin combinarea scrisului cu arta, promovarea literaturii române, menținerea unei stări mentale optime a deținuților, prin ocuparea timpului liber într-un mod plăcut, creativ, stimularea spiritului competitiv și sensibilizarea publicului cu privire la importanța implicării în activități care vizează reintegrarea socială a persoanelor care execută sancțiuni privative de libertate.
Vizitatorii Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui vor putea admira lucrarile expuse pana în data de 15 iunie.
Partenerii Penitenciarului Vaslui în acest demers sunt Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui – gazda expoziției, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui și Biblioteca Judeteană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Vă așteptăm!

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii