Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Experiență educativă în Penitenciarul Mioveni

Prin intermediul unităților sale subordonate, Administrația Națională a Penitenciarelor continuă să ofere, și în anul 2024, lecții privind prevenirea delincvenței juvenile. În acest context, în data de 9 ianuarie, elevi și cadre didactice de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești au efectuat o vizită la Penitenciarul Mioveni, experimentând simultan o lecție de prevenție.

Cu participarea specialiștilor în reintegrare socială și sprijinul sectorului operativ, vizitatorilor li s-a oferit oportunitatea de a descoperi aspectele pozitive ale penitenciarului și de a primi informații cu privire la consecințele negative ale consumului de droguri. De asemenea, au fost expuse poveștile unor persoane private de libertate ale căror decizii greșite din adolescență le-au modificat radical parcursul vieții, fiind nevoite să-și petreacă o perioadă semnificativă în detenție.

Suntem încrezători că elevii prezenți în cadrul acestei vizite au dobândit o conștientizare profundă a consecințelor și implicațiilor comportamentelor condamnabile, și că lecția oferită va rămâne una memorabilă.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii