Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Excelență în parcursul profesional

În urmă cu doar câteva zile, la sediul Hubert H. Humphrey School of Public Affairs, din Minneapolis (Universitatea din Minnesota, Statele Unite ale Americii), festivitatea de absolvire a Programului Fulbright a adus din nou în prim plan pe doamna comisar șef de poliție penitenciară Ioana Mihaela MORAR, reprezentanta sistemului penitenciar românesc care, în premieră pentru instituția noastră, a câștigat în anul 2022 o bursă la prestigioasa universitate.

Doamna comisar șef nu doar a finalizat cu succes această etapă academică și profesională, dar a fost și selectată să susțină, în numele promoției sale, discursul de absolvire.

Un moment inspirațional, motivațional și aspirațional pentru întreaga audiență, cu atât mai mult cu cât, alături de diploma Universității din Minnesota, acordată de către decanul dr. Nisha Botchwey (Hubert H. Humphrey School of Public Affairs), doamnei Ioana- Mihaela MORAR i-a fost înmânat și certificatul de absolvire a Programului Hubert H. Humphrey, semnat de Președintele S.U.A., domnul Joe BIDEN.

Suntem onorați instituțional de premiera înregistrată în și de sistemul penitenciar din România prin câștigarea acestei burse de către dna comisar șef de poliție penitenciară Ioana Mihaela MORAR, în domeniul Dreptului și Drepturilor Omului (Law and Human Rights). Programul Hubert H. Humphrey Fellowship constă în zece luni de studiu academic non-degree și experiențe profesionale conexe în Statele Unite ale Americii. Bursierii Humphrey sunt selectați pe baza potențialului lor de management și a angajamentului demonstrat față de serviciul public, fie în sectorul public, fie în cel privat.

Fulbright reprezintă cel mai prestigios program de schimburi ştiinţifice, culturale şi educaţionale desfăşurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume, iar în cadrul acestuia, un Fulbright exchange, cunoscut sub denumirea Hubert H. Humphrey Program, este dedicat mid-career leaders.

Obținerea bursei a fost posibilă ca urmare a participării dnei comisar șef de poliție penitenciară Ioana Mihaela MORAR în competiția anunțată public, administrată de Comisia Fulbright pentru experții interesați de programe de leadership și dezvoltare profesională în Statele Unite ale Americii, în diverse domenii de specializare. Desemnarea finală a bursierilor Hubert H. Humphrey este organizată exclusiv de către administratorii americani Hubert H. Humphrey, printr-o selecție la nivel mondial, iar dna comisar șef de poliție penitenciară Ioana Mihaela MORAR se numără printre cei aproximativ 150 beneficiari ai acestei oportunități de studiu și dezvoltare profesională, pentru generația 2022-2023, dintr-un bazin de mii de candidați internaționali.

Un element specific al programului pe care dna comisar șef de poliție penitenciară Ioana Mihaela MORAR l-a urmat se referă la politicile publice în domeniul corecțional și al reintegrării sociale a deținuților, întrucât programul a inclus și întruniri de lucru/stagii profesionale derulate în instituții de relevanță pentru obiectivele de studiu (ex: departamentele corecționale din Minnesota, Texas, Illinois, Michigan, Florida, American Correctional Association, Correctional Leaders Association, Minnesota Association of Community Corrections Act Counties, Sam Houston University, Wayne State University). Ultima etapă a Programului, aferentă lunii mai, constă într-un stagiu profesional în cadrul Misiunii Permanente a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

Prin studiu academic și dezvoltare profesională alături de omologii americani, parcurgerea acestui program contribuie la diseminarea celor mai bune practici și la construirea expertizei în domenii de importanță critică pentru a promova capacitatea societală și instituțională, pentru a promova drepturile și libertățile omului și pentru a asigura medii durabile.

Precizăm că participarea la acest program nu a implicat niciun cost financiar pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, programul Humphrey fiind o activitate de schimb educațional și cultural Fulbright.

Felicitări, doamna comisar șef de poliție penitenciară Ioana-Mihaela MORAR!

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii