Astăzi 16-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Exatlon – reeditare dincolo de gratii

Majoritatea deținuților tineri au, pe lângă eventualele nevoi specifice, nevoia comună de a fi activi în special fizic, vârsta tânără aducând adesea un plus de energie care, în mediul penitenciar și nu numai, este benefic să fie orientată spre acțiuni pozitive.
Valorificând succesul show-lui televizat Exatlon, difuzat recent, precum și interesul crescut manifestat de către tinerii deținuți pentru activitățile sportive, specialiștii Serviciului Educație și Asistență Psihosocială din Penitenciarul Aiud au organizat o competiție sportivă de tip Exatlon, în cadrul Bazei sportive a unității. Cele 4 echipe concurente au fost formate din 31 de deținuți tineri. Traseul a cuprins 8 probe de îndemânare, echilibru sau coordonare: mers în echilibru pe bârnă, slalom printre jaloane, tragerea unui sac cu nisip (circa 20 kg.) pe distanța de 10 metri, aruncarea unui inel într-un țăruș de la 2 metri, doborârea unor popice (sticle de 2 litri din plastic umplute cu apă) cu mingea de fotbal de la o distanță de circa 10 metri, alergare prin anvelope, târârea pe sub un „labirint” de circa 5 metri, aruncarea a 2 mingi de tenis de câmp într-un minicoș de la distanța de circa 2,5 metri.
Competiția propriu-zisă a decurs foarte bine, tinerii au respectat cerințele transmise, atmosfera fiind de bună-dispoziție și fair-play, iar comunicarea și relaționarea între participanți au fost adecvate. Nu s-au înregistrat incidente ori accidente.
Ulterior, toți deținuții participanți au luat parte la o ședință de feedback moderată de specialiștii care au organizat proiectul. De asemenea, s-au vizionat fotografiile realizate în timpul activității. Tinerii au apreciat mult atât ideea, cât și organizarea proiectului, aspecte care recomandă repetarea acestuia, eventual în colaborare cu parteneri din comunitate.
Proiectul a reprezentat o premieră pentru sistemul penitenciar, reușind să ofere tinerilor o oportunitate inovativă de petrecere instructivă a timpului liber, contribuind, de asemenea, la dezvoltarea unor abilități pro-sociale.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii