Astăzi 03-10-2023 sunt: 23557 persoane private de libertate

Elaborarea strategiei/documentului de politică în domeniul resurselor umane pentru a atrage personal medical să lucreze în sistemul penitenciar, prin intermediul unei vizite de evaluare a nevoilor

În conformitate cu Planul de implementare al proiectului Consolidarea serviciilor medicale și de sănătate mintală în penitenciarele din România” a fost demarată activitatea Elaborarea strategiei/documentului de politică în domeniul resurselor umane pentru a atrage personal medical să lucreze în sistemul penitenciar, prin intermediul unei vizite de evaluare a nevoilor, în perioada 17 – 19.05.2022.

Activitatea a fost susținută de către managerul proiectului, doamna Nino GOBRONIDZE, reprezentant al Consiliului Europei, Unitatea de cooperare în poliție și privare de libertate, de către expertul internațional, domnul dr. Jörg PONT și expertul local, doamna Maria-Nicoleta ANDREESCU.

În data de 17.05.2022, la Administrația Națională a Penitenciarelor, doamna director general adjunct, comisar șef de poliție penitenciară Ioana MORAR, a adresat cuvântul de bun – venit și aprecieri privind implicarea Consiliului Europei în susținerea autorităților române pentru implementarea priorităților strategice asumate la nivel european.

Agenda întâlnirii a cuprins discuții cu reprezentanții direcțiilor de specialitate din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor: Supraveghere Medicală, Economic – Administrativ și Management Resurse Umane.

Deosebit de valoroasă a fost întâlnirea de lucru cu Adjunctul Avocatului Poporului și cu reprezentantul Mecanismului Național de Prevenire, la care a participat și domnul director general, comisar de poliție penitenciară, dr. Dan HALCHIN. Agenda zilei s-a finalizat cu întrevederea dintre delegația Consiliului Europei și reprezentanți ai conducerii Colegiului Medicilor din România.

Ziua de 18.05.2022 a fost dedicată vizitelor la Spitalul Penitenciar București – Jilava și la Penitenciarul București – Rahova. Agenda s-a încheiat cu întâlnirea de lucru dintre delegația Consiliului Europei și reprezentanți ai Serviciului Formare Profesională și ai Biroului Managementul Performanței și Optimizare Organizațională, din Administrația Națională  a Penitenciarelor.

Ultima zi a vizitei de evaluare, 19.05.2022, a început cu vizitarea Penitenciarului Giurgiu și a continuat cu întâlniri de lucru la Ministerul Sănătății și cu reprezentantul APADOR-CH.

Finalul agendei a inclus o sesiune de informare a conducerii și reprezentanților Administrației Naționale a Penitenciarelor privind aspectele discutate și situațiile problematice identificate în perioada vizitei de evaluare.

Raportul întocmit de experții contractați în cadrul proiectului va fi prezentat la începutul lunii iulie 2022 și va reprezenta punctul de pornire pentru întâlnirea grupului de lucru constituit cu scopul de a elabora Strategia/documentul de politică în domeniul resurselor umane pentru a atrage personal medical să lucreze în sistemul penitenciar.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii