Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Educație prin sport

Practicarea, într-un cadru organizat, a activităților sportive de către deținuți contribuie atât la detensionare, cât și la dezvoltarea de atitudini și aptitudini prosociale, precum: respectarea regulilor și a adversarului, îmbunătățirea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea capacității de a lua decizii resonsabile, având, în același timp, marele avantaj că persoanele private de libertate au, intrinsec, motivația necesară de a participa.

Acestea au fost câteva dintre premisele care au stat la baza organizării, miercuri, 10 iulie 2019, pe terenul de sport din incinta Penitenciarului Aiud, a unei competiții de fotbal la care au participat 34 de deținuți custodiați în 3 unități din Regiunea Centru – Târgu Mureș, Codlea și Aiud.

Meciurile s-au desfășurat într-o atmosferă de fairplay, fiecare echipă încercând să-și apropie victoria în limitele regulamentului jocului de fotbal, de a cărui respectare au vegheat monitorii sportivi din unitățile participante.

În urma rezultatelor înregistrate, clasamentul competiției este următorul:

  • Locul 1 – Penitenciarul Aiud (echipa 1)
  • Locul 2 – Penitenciarul Codlea
  • Locul 3 – Penitenciarul Târgu Mureș
  • Locul 4 – Penitenciarul Aiud (echipa 2)

Evenimentul a constituit și un prilej potrivit de întâlnire și schimb de bune practici pentru monitorii sportivi și educatorii implicați.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii