Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Directorul general al A.N.P., prezent la Conferința directorilor serviciilor penitenciare și de probațiune

Într-o manieră deja consacrată, luna iunie constituie, în calendarul evenimentelor de la nivel european, arena temporală a organizării Conferinței directorilor serviciilor penitenciare și de probațiune, de către Consiliul Europei. Cea de-a 28-a ediție a conferinței a fost găzduită, în perioada 6-7 iunie 2023, de Academia de Ştiinţe şi Umanistică Berlin-Brandenburg, din Berlin (Germania), fiind organizată în colaborare cu Ministerul Federal German al Justiției. Administrația Națională a Penitenciarelor (A.N.P.) a fost reprezentată la acest eveniment de către domnul comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, director general.

Conferința directorilor serviciilor penitenciare și de probațiune s-a desfășurat cu participarea a peste 130 participanți, prin intermediul unor sesiuni plenare și ateliere de lucru, a căror tematică s-a concentrat asupra unor teme de interes comun precum: asistența medicală, inclusiv cea acordată de la distanță; modalități de reducere a acțiunii penale în cazul săvârșirii de infracțiuni; tratarea agresorilor sexuali și a violenței centrate pe gen; dependența de droguri; reintegrarea socială și utilizarea justiţiei restaurative.

Accesul la conferință a fost rezervat directorilor serviciilor penitenciare și de probațiune din statele membre ale Consiliului Europei și din statele cu statut de observator, dar și reprezentanților Uniunii Europene și ai Oficiului ONU pentru Droguri și Crimă, ai Organizaţiei Europene a Serviciilor Penitenciare şi Corecţionale  (EuroPris), ai Asociaţiei Internaţionale a Instituţiilor Corecţionale şi Penitenciarelor (ICPA) și ai Confederației Europene pentru Probațiune (CEP).

Similar fiecărui an, conferința a fost precedată de cea de-a 12-a Adunare Generală Anuală a Organizaţiei Europene a Serviciilor Penitenciare şi Corecţionale (EuroPris), la care, în calitate de membru al Comitetului Director, a participat și doamna comisar șef de poliție penitenciară Ioana Mihaela MORAR, director al Direcției Reintegrare Socială. EuroPris, organizație non politică și non guvernamentală înființată în anul 2011, are ca scop îmbunătățirea cooperării și capacității operaționale la nivel european, sprijinirea dezvoltării standardelor europene în domeniu, precum dezvoltarea schimbului de expertiză și bune practici în domeniul penitenciar, iar A.N.P. este membru activ al acesteia.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii