Astăzi 16-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

„Dincolo de închisoare. Calea de urmat”

În perioada 21 – 26 octombrie 2018, s-a desfășurat la Montreal, Canada, a 20-a conferință anuală a Asociației Internaționale a Serviciilor Corecționale (ICPA), găzduită de Serviciile Corecționale Canadiene (CSC). Tema conferinței a fost „Dincolo de închisoare. Calea de urmat”, agenda fiind structurată în ședințe plenare și ateliere de lucru. Cu membri din peste 80 de țări, conferința ICPA este cea mai importantă adunare internațională anuală din domeniul corecțional.

Astfel, ediția din acest an a reunit peste 600 de participanți, specialiști din sistemul penitenciar și din probațiune la nivel mondial. Acestora li s-au alăturat delegația României, alcătuită din reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor și ai Direcției Naționale de Probațiune (DNP), după cum urmează: directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, manageri de proiecte care au fost implicați direct în implementarea Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, precum și manageri, respectiv coordonatori de proiecte care vor fi finanțate prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.
Participarea delegației române la această conferință a oferit posibilitatea de a întări relațiile bilaterale între serviciile penitenciare și de probațiune din România și Directoratul Serviciilor Corecţionale Norvegiene, precum și prezentarea, în faţa comunităţii profesionale internaționale, ca exemplu de bună practică, a rezultatelor obţinute în cadrul cooperării anterioare dintre cele două țări în domeniul implementării proiectelor finanţate prin Mecanismul Financiar Norvegian, dar şi a celor preconizate a fi atinse în perioada următoare.
De asemenea, evenimentul a constituit o oportunitate majoră pentru participanții români de a rămâne conectaţi la realitatea comună şi a acţiona proactiv la schimburile constructive de idei şi bune practici în materie.
Participarea la evenimentul menționat s-a realizat în contextul proiectului „Privind în urmă. Privind în viitor”, finanțat din Fondul pentru Relaţii Bilaterale la nivelul Programului „Justiție”, finanțat din Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021. Obiectivul principal al acestui proiect este acela de a consolida colaborările existente dintre România şi Norvegia în domeniul serviciilor corecţionale (penitenciare şi probaţiune) şi de a iniţia alte colaborări în vederea creării cadrului necesar implementării principiului „înveţi – vezi – adaptezi”, prin participarea comună la evenimente importante pentru sistemele corecționale europene și nu numai.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii