Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Dezvoltarea infrastructurii – premisă esențială pentru reabilitarea persoanelor custodiate

 

Administrația Națională a Penitenciarelor aduce la cunoștința opiniei publice, următoarele elemente de interes privind dezvoltarea infrastructurii:

 

În conformitate cu Planul asumat la nivelul conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor (A.N.P.), dezvoltarea infrastructurii aferente cazării persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate, pe fondul supraaglomerării și a efectelor negative pe care acest fenomen îl exercită asupra sistemului penitenciar românesc.

Astfel, primele patru locații incluse în acest amplu demers au intrat, pe parcursul trimestrului IV 2021, în faza de execuție. Este vorba despre obiective din cadrul unităților Deva, Găești, Târgu Jiu și Târgu Ocna, totalizând un număr de 512 locuri de cazare.

Așa cum informam cu aproximativ o lună în urmă, ritmul de lucru privind dezvoltarea infrastructurii se menține unul intens. Astfel, A.N.P. mai are în derulare 31 de astfel de proiecte (pavilioane de deținere noi, care vor fi construite în perimetrele actualelor penitenciare), aflate în diverse stadii de întocmire a documentațiilor aferente.

La cele menționate, se adaugă și cele două noi penitenciare (P47 Berceni 1000 locuri – Județul Prahova și P48 Unguriu 900 locuri – Județul Buzău) aflate, actualmente, în etapa de contractare a proiectelor tehnice.

Subscris obiectivelor instituționale privind dezvoltarea infrastructurii, vizăm implicarea – în plus față de specialiștii din sistem și terții calificați – și a persoanelor private de libertate calificate în diverse meserii, precum și a deținuților care au beneficiat de o minimă instruire practică în acest sens. Începând cu data de 15 noiembrie, astfel de instruiri ale persoanelor private de libertatelăcătușărie, zidărie (lucrări de gletuire/tapet la pereți/tavane), faianțare, dulgherie, zugrăveli/vopsitorie, instalații sanitare, pardoseli – au fost intensificate la nivelul unităților: Aiud, Arad, Botoșani, Vaslui, București-Jilava, Iași, Oradea. Pentru anul 2022, urmărim extinderea acestor instruiri la nivelul tuturor unităților din sistemul penitenciar, pentru a implica activ un număr cât mai mare de persoane custodiate.

Toate proiectele vor intra, pe rând, în execuție, în decursul anului 2022 și se vor încheia succesiv, între anii 2022-2024. Ultimele 500 de locuri, din totalul de 7.850, vor fi date în folosință în anul 2025.

Șantier Penitenciarul Deva

Șantier Penitenciarul Găești

Șantier Penitenciarul Târgu Jiu

Șantier Centrul Educativ Târgu Ocna

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii