Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Dezvoltarea competențelor manageriale în sistemul administrației penitenciare

În demersurile circumscrise angajamentului său continuu pentru dezvoltarea profesională a personalului și pentru îmbunătățirea serviciilor penitenciare, Administrația Națională a Penitenciarelor a organizat, în perioada 22-24 august 2023, o sesiune de formare la care au participat 25 de polițiști de penitenciare care ocupă poziții de middle și top management din unitățile penitenciare și structuri ale aparatului central.

Realizată ca segment al activităților cuprinse în Proiectul ”Correctional”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021- Programul “Justiție”, sesiunea este parte a unei suite de patru activități de acest gen, menite să consolideze competențele și să dezvolte abilitățile polițiștilor de penitenciare, necesare realizării activităților manageriale.

Pentru reafirmarea susținerii unor astfel de inițiative, în ultima zi a cursului au fost prezenți directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, domnul comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN și directorul general adjunct, comisar șef de poliție penitenciară Claudiu ROMÂNU.

Adresându-se celor prezenți, directorul general al ANP a subliniat importanța formării profesionale continue: ”În cadrul unui mediu penitenciar complex, competențele manageriale solide sunt esențiale pentru asigurarea unui echilibru între securitatea și reabilitarea deținuților.”

Pe parcursul celor trei zile, cursanții au participat la activități interactive și jocuri de rol concentrate pe diferite aspecte ale dezvoltării manageriale, precum gestionarea conflictelor, planificarea și organizarea activității, motivarea personalului și comunicarea eficientă, gestionarea stresului profesional, înțelegerea și gestionarea personalităților dificile și managementul performanței.

Sesiunea de formare a fost realizată în parteneriat cu doi formatori externi, iar  următorul demers de acest gen va fi organizat în decursul lunii septembrie.

 

Working together for a green, competitive and inclusive Europe

Mai multe informații despre proiectul Correctional

https://anp.gov.ro/norwaygrants/ro/category/proiecte/noi/correctional/

Disclaimer: Proiect finanțat de Regatul Norvegiei prin Granturile Norvegiene. Valoarea grantului acordat proiectului este de 31 milioane euro.

Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți capacitatea sistemelor corecționale (penitenciar și probațiune) de a asigura servicii de reintegrare persoanelor condamnate (deținuți, foști deținuți și persoane aflate sub supravegherea serviciilor de probațiune), prin implementarea principiului norvegian „seamless” și prin investiții în dezvoltarea capitalului uman.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii