Astăzi 22-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Dezvoltare profesională pentru personalul de penitenciare

În perioada 28-29 martie a.c., specialiștii Centrului Educativ Buziaș participă în cadrul Programului Lions Quest România, axa de dezvoltare profesionalăAbilități pentru Adolescență.
Seminarul Lions Quest oferă educatorilor din penitenciare, dar și colegilor profesori sau consilieri școlari, o parte din instrumentele pedagogice necesare asigurării unui demers educativ în acord cu nevoile tinerilor internați, astfel încât abilitățile și competențele dobândite de aceștia pe parcursul internării în centre educative sau de detenție să le permită o adaptabilitate cât mai funcțională la perspectivele evoluției sociale, prin învățare socio-emoțională.
Emoțiile nu sunt doar pe harta psihologiei și psihoterapiei, astfel că acest tip de învățare este esențial în educație. Pentru a face față provocărilor secolului 21, copiii și tinerii nu au nevoie doar de ceea ce le oferă educația tradițională. Mediul de muncă va presupune, în viitor, profesii pentru care abilitățile sociale și emoționale vor fi indispensabile. Învățarea socială și emoțională îi va pregăti pe tinerii de astăzi pentru accesarea unei piețe a muncii într-o continuă dezvoltare, cu beneficii la nivel individual, dar mai ales economic și social.
Specialiștii educatori și cadrele didactice vor parcurge, în cele două zile de seminar, o tematică de formare profesională, pe de o parte, dar și de consiliere educațională și vocațională a beneficiarilor, prin înțelegerea și ghidarea unor abilități precum: munca în echipă și capacitatea de colaborare, gândirea critică, responsabilitatea etică și socială, profesionalismul și comunicarea eficientă.
Apreciind formarea profesională continuă ca fiind singura metodă cu un potențial de rezultat vizibil într-un mediu al provocărilor, contrastelor, sentimentelor și nevoilor contradictorii, vom continua șirul acestor demersuri, invitându-vă să vă alăturați activităților pe care le derulăm în cadrul comunității.

Sprijiniți-ne și convingeți-vă de eficiența muncii noastre!

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii