Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Demersuri constante în susținerea reintegrării!

În luna septembrie a.c., la nivelul sistemului penitenciar au fost continuate activitățile subsecvente implementării Strategiei Naționale de Reintegrare Socială a Persoanelor Private de Libertate, 2015-2019.

Astfel, în data de 07 septembrie 2018, la Complexul „Flamingo” Eforie Sud, a avut loc Întâlnirea Regiunii Sud-Est, întâlnire organizată consecutiv schimburilor de experiență desfășurate, în plan local, de către penitenciarele Constanța – Poarta Albă, Galați, Slobozia, Tulcea, Brăila și Centrul de Detenție Brăila-Tichilești, în colaborare cu reprezentanții instituțiilor publice locale și ai organizațiilor neguvernamentale implicate în aplicarea Strategiei.

Întâlnirea a reprezentat contextul favorabil atât pentru împărtășirea experiențelor din perspectiva colaborării interinstituționale, cât și pentru prezentarea unor modele de bună practică în domeniul reintegrării sociale a persoanelor private de libertate și asigurării asistenței post-detenție.

Între aceleași coordonate, ale aplicării prevederilor H.G. nr. 389/2015, în data de 11 septembrie a.c., la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor a avut loc o nouă reuniune a membrilor Comisiei interministeriale pentru coordonarea și implementarea prevederilor Strategiei Naționale de Reintegrare Socială a Persoanelor Private de Libertate, 2015-2019.

Activitatea Comisiei este focalizată pe accelerarea ritmului implementării activităților necesare pentru concretizarea indicatorilor de rezultat. Un rol esențial revine, din această perspectivă, autorităților publice locale și partenerilor din comunitate, sens în care, în cadrul ultimelor întruniri ale Comisiei interministeriale, a fost accentuată importanța diseminării activităților Strategiei, la nivelul tuturor partenerilor – din plan centralizat și până la nivelul comunității – precum și faptul că numai cu concursul tuturor instituțiilor, în coordonatele colaborării interinstituționale, poate fi asigurată continuitatea intervenției recuperative pentru persoanele care au fost sancționate penal.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii