Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Constanță în domeniul justiției juvenile

În perioada 13 – 16 iunie 2017, la Lisabona, Portugalia, a avut loc cea de-a treia întâlnire a partenerilor din cadrul proiectului „Liniile directoare europene de interacțiune pentru profesioniștii din domeniul educației care lucrează cu minorii în contextul justiției juvenile”, proiect finanțat în cadrul programului „Erasmus +”, acțiunea cheie 3 „Sprijin pentru reforma politicilor”.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea disparităților dintre rezultatele înregistrate de copiii și tinerii educaţi în cadrul sistemului de justiție juvenilă și cele obţinute de copiii şi tinerii beneficiari ai învățământul public de masă.

Agenda celei de-a treia întâlniri a partenerilor a cuprins descrierea activităților derulate în cadrul pachetelor de lucru „Management și coordonare”, „Asigurarea calității”, „Analiza contextului politicilor în domeniul educației justiției juvenile”, „Analiza profesioniștilor din domeniul educației care activează în cadrul sistemului de justiție juvenilă” și „Diseminarea și exploatarea rezultatelor pentru policy making”, precum și prezentarea și dezbaterea planurilor de implementare aferente pachetelor de lucru „Dezvoltarea instrumentelor și resurselor educaționale care să stabilească o punte între contextul politicilor și cel educațional” și „Dezvoltarea unor recomandări privind politicile de acțiune pe baza  informațiilor culese în cadrul proiectului”.

În cadrul întâlnirii s-au analizat progresele înregistrate, precum si eventualele dificultăţi în implementarea activităților, sens in care partenerii au propus soluţii de remediere a riscurilor identificate. De asemenea, au fost discutate şi agreate planurile de lucru aferente pachetelor de lucru a căror implementare începe din iulie 2017, Administraţia Naţională a Penitenciarelor având responsabilitatea implementării pachetului de lucru nr. 6 privind formularea unor recomandări de politici publice, corespunzătoare domeniului educaţiei, în contextul sistemului de justiţie juvenilă.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii