Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Pași în procesul de definitivare a instrumentelor standard de evaluare

În contextul conferinței finale organizate în cadrul proiectului „Rămâi liber! – Reintegrarea socială a persoanelor private de libertate”, în data de 07.05.2019, a avut loc o întâlnire a responsabililor desemnați pentru definitivarea instrumentelor standard de evaluare a activității deținuților, la care, pe lângă reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, au participat: reprezentanți ai Asociației GRADO – domnul Mihai POPESCU, experți naționali – domnul Bogdan VOICU – I.C.C.V, doamna Anamaria SZABO – De Montfort University, domnul Larry MOTIUK – expert (Canada) și reprezentanți ai Asociației VEBO din Elveția – domnii Thomas WUTHRICH și Manfred FLUHMANN.
Aplicarea acestor instrumente va contribui la realizarea unor evaluări obiective ale persoanelor aflate în penitenciare,conținutul acestora urmând a oferi informații suplimentare membrilor comisiilor de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate, respectiv de liberare condiționată.
Întâlnirea a fost un bun prilej pentru a discuta progresele înregistrate în procesul de construire a acestor instrumente de evaluare, dar și dificultățile întâmpinate, în vederea optimizării și identificării de soluții pe termen scurt și mediu.
Cu această ocazie, a fost evidențiată, de asemenea, necesitatea validării științifice a instrumentelor în cauză, un rol deosebit revenind experților implicați în acest proces.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii