Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Declarație privind cooperarea dintre sistemul penitenciar din România și sistemul penitenciar din Republica Moldova

În perioada 31.05-04.06.2024, la invitația doamnei Veronica MIHAILOV-MORARU, ministra justiției din Republica Moldova, o delegație a sistemului penitenciar din România, condusă de domnul chestor de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, director general și de domnul comisar șef de poliție penitenciară Claudiu ROMÂNU, director general adjunct, a efectuat o vizită de lucru în cadrul sistemului penitenciar din Republica Moldova.

Componentele principale au vizat ceremonia oficială de depunere a jurământului de către cadrele sistemului penitenciar din Republica Moldova, jurizarea unor exerciții tactico-aplicative, precum și livrarea a două sesiuni de pregătire, în domeniul gestionării critice și abilităților de coaching necesare la nivelul funcțiilor de conducere din sistemul penitenciar.

Cu acest prilej, au participat la sesiunile de pregătire 18 directori de unități penitenciare, 17 directori adjuncți din domeniul operativ, precum și ofițeri cu funcții de conducere din aparatul central. Formatori în cadrul acestor activități au fost: domnul comisar șef de poliție penitenciară Florian TUDOROIU, director Direcția Management Resurse Umane, domnul comisar șef de poliție penitenciară Marian ILIE, director Direcția Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar și domnul comisar șef de poliție penitenciară Vasile SCUTARU, director al Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare “Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna.

Totodată, cu ocazia acestei deplasări, delegația a efectuat o vizită la Penitenciarul numărul 6 Soroca, de interes fiind modalitatea de executare a pedepsei în regim închis, precum și activitățile productive desfășurate de persoanele private de libertate, în cadrul companiei de stat cu acest profil.

Elementul esențial al vizitei a fost semnarea, de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor din România și conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova, reprezentată de domnul comisar șef de justiție Anatolie FALCA, director general, respectiv de doamna comisar principal de justiție Liuba JIGNEA-SUVEICA, director general adjunct, a unei declarații privind activitatea de cooperare interinstituțională. Documentul accentuează cooperarea dintre cele două instituții și deschide oportunitatea ambelor sisteme de a viza arii de cooperare cum ar fi: domeniul operativ, domeniul resurselor umane, precum și domeniul managementului de top.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii