Astăzi 16-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Debutul anului școlar 2019-2020 la SNPAP Târgu Ocna

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a organizat astăzi, 11 octombrie 2019, începând cu ora 10.00, FESTIVITATEA DE DESCHIDERE a anului şcolar 2019 – 2020, eveniment ce marchează debutul noii generații de elevi în demersul pregătirii profesionale ca viitori agenți de poliție penitenciară.
Anul acesta, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna pregătește un număr de 240 de elevi români pentru sistemul penitenciar românesc, dintre care 60 de elevi vor urma cursurile în cadrul Structurii de Învățământ Arad, arondată Școlii. Acestora li se vor alătura și 9 elevi selectați de către Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova.
Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național, discursul oficial de deschidere a anului școlar, rostit de către directorul Școlii Naționale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, continuând cu înmânarea cheii Școlii de către șeful promoției 2019 – „NICOLAE BĂLCESCU”, reprezentantului elevilor din anul școlar 2019 – 2020.
Festivitatea de deschidere a continuat cu binecuvântarea elevilor de către preot capelan Florin SMARANDI, preot coordonator al preoților din sistemul penitenciar, căruia i s-a alăturat preot Paul VAMANU, din cadrul Penitenciarului-Spital Târgu Ocna.
Au luat cuvântul domnul comisar șef de poliție penitenciară Cristian PLEȘA, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, domnul Ștefan ȘILOCHI, primarul orașului-stațiune Târgu Ocna, și doamna profesor Dana STURZU, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău.
Alături de elevii Școlii au fost și reprezentanți ai Poliției din Târgu Ocna, ai Penitenciarului-Spital Târgu Ocna, precum și ai Centrului Educativ Târgu Ocna.
Festivitatea s-a încheiat cu vizionarea momentelor importante din cadrul festivității de absolvire a promoției 2019 – „Nicolae Bălcescu”.

Viitorilor agenți de poliție penitenciară le urăm mult succes în această frumoasă perioadă în care vor beneficia de pregătirea esențială susținerii activității lor profesionale, dar în care vor cunoaște, totodată, și noțiunile de echipă, colegialitate și prietenie!

   

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii