Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

De vorbă cu personalitățile locale

Executarea pedepselor privative de libertate în unitățile penitenciare presupune, într-o oarecare măsură, izolarea temporară de comunitate. Cu toate acestea, intervenţia recuperativă specifică urmăreşte promovarea principiului deschiderii către societate, nu neapărat prin frecvenţă, dar mai ales prin calitate. Se urmăreşte astfel atât diminuarea cauzelor infracţionale, cât şi pregătirea revenirii în colectivitate.

Între aceste coordonate, Penitenciarul Botoşani a găzduit activitatea „De vorbă cu personalitățile locale”, având ca invitat special pe domnul plutonier major Iulian ROTARIU, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean “Nicolae Iorga” Botoșani.

Experiența în cadrul căreia au fost împărtășite o poveste de viață cu titlu de exemplu, valori însușite prin experiențe marcante, precum și rezultate de viață obținute prin efort și perseverență au contribuit, sperăm noi, la dezvoltarea unor calităţi umane precum: dorinţa de cunoaştere şi perfecţionare, de autodepășire, munca – mijloc de existență, corectitudinea şi pasiunea.

Contactul nemijlocit cu persoane care au obţinut recunoaşterea colectivităţii prin efort propriu sustinut, precum şi prezentarea directă a unor aspecte de viaţă care le-au marcat existenţa, constituie subiecte de reflecţie şi pot canaliza resursele individuale ale celor prezenţi la astfel de activități, în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social.

 

Cunoști o astfel de poveste de viață ce poate deveni exemplu? Alătură-te activităților de tipul „De vorbă cu personalitățile locale” – derulate la nivelul unităților penitenciare!

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii