Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

De vorbă cu personalitățile locale

În data de 23.09.2021, la Penitenciarul de Femei Ploiești Târgșorul Nou a fost organizată activitatea “De vorbă cu personalitățile”, la care a participat, în calitate de invitat, regizorul și scriitorul Dan Puric.

Prin acest eveniment s-a urmărit, pe de o parte, diversificarea activităților derulate în detenție, prin valorificarea experienței de viață a unei personalități recunoscute în plan național, iar pe de altă parte, extinderea rețelei de suport social prin stabilirea de contacte și colaborări cu personalități și instituții, autorități publice locale, asociații și agenții neguvernamentale, ce pot oferi suport în derularea intervenției recuperative. În acest sens, au fost prezenți în cadrul activității reprezentanți ai instituțiilor colaboratoare precum: Primăria Ariceștii Rahtivani, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Prahova, Serviciul de Probațiune Prahova, preoți voluntari din partea Protoieriei Ploiești, judecătorul de supraveghere a privării de libertate și un reprezentant din partea Fundației Filadelfia.

Au fost prezente la conferință 30 de deținute, clasificate în regimurile de executare deschis, semideschis și închis, precum și angajați ai unității.

Cu această ocazie a fost organizată și o expoziție de carte, iar cei interesați au putut achiziționa cărți cu autograful autorului Dan Puric.

Activitatea de tip conferință a fost primită cu interes de către persoanele invitate, acestea manifestându-și interesul față de prezența și discursul scriitorului. Persoanele private de libertate participante au fost profund impresionate de spiritualitatea și cuvintele pline de căldură și umor transmise de maestrul Dan Puric, în cadrul conferinței fiind abordate subiecte precum: iubirea față de semeni, umanitatea, credința, martirii închisorilor comuniste. Toți cei prezenți au avut ocazia să adreseze întrebări și să ofere un feedback la finalul activității, impresiile generale fiind pozitive.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii