Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Curs de leadership pentru directorii de penitenciare

În perioada 28 – 30 martie 2023, 25 de directori de unități penitenciare și șefi de direcții din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor participă la o sesiune de instruire organizată în cadrul unui curs practic și interactiv de dobândire a competențelor de leadership.

Realizat ca parte a activităților cuprinse în Proiectul „Correctional”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021- Programul „Justiție”, cursul Leadership – Noțiuni, aplicabilitate și corelare cu principiul ”seamless” în domeniul penitenciar reprezintă o oportunitate pentru abordarea și clarificarea unor aspecte privind complexitatea aplicării strategiilor de leadership în realitatea sistemului administrației penitenciare, care implică provocări și abilități de coordonare și gestionare a unei palete largi de situații care necesită celeritatea actului decizional.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru o însușire adecvată a abilităților de leadership, participanții beneficiază de expertiza bazată pe o vastă experiență de specialitate a celor doi formatori- directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, domnul comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN și directorul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare, domnul comisar șef de poliție penitenciară Vasile SCUTARU.

La sesiunile de dezbatere și schimb de experiență între cursanți, a participat și domnul comisar șef de poliție penitenciară Claudiu ROMÂNU, director general adjunct al ANP, coordonator al Direcției Management Resurse Umane din cadrul instituției.

De asemenea, la lucrările cursului este prezent, în calitate de invitat, domnul comisar principal de justiție Eugeniu SAVCA, director al Penitenciarului nr. 18 Brănești, din Republica Moldova.

Următoarea sesiune a cursului, la care vor participa alte 25 de persoane cu funcții de conducere din aparatul central și unități penitenciare se va desfășura în luna septembrie a acestui an.

 

Mai multe informații despre proiectul Correctional               
https://anp.gov.ro/norwaygrants/ro/category/proiecte/noi/correctional/
Disclaimer: Proiect finanțat de Regatul Norvegiei prin Granturile Norvegiene. Valoarea grantului acordat proiectului este de 31 milioane euro.
Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți capacitatea sistemului corecțional (penitenciar și probațiune) de a asigura servicii de reintegrare persoanelor condamnate (deținuți, foști deținuți și persoane aflate sub supravegherea serviciilor de probațiune), prin implementarea principiului norvegian „seamless” și prin investiții în dezvoltarea capitalului uman.
← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii