Astăzi 16-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Cupa Sătmarului

Cel mai iubit, jucat și mediatizat sport din lume, fotbalul, nu a putut rămâne în umbra activităților sportive derulate în sistemul penitenciar, deopotrivă în preocupările profesionale sau extraprofesionale ale angajaților, ori în programul sportiv al persoanelor custodiate.
Pe lângă faptul că promovează spiritul de echipă, fotbalul conține factori motivaționali și sociali care contribuie la menținerea unei vieți active din punct de vedere fizic și psihic. De altfel, studiile au demonstrat că practicarea regulată a fotbalului ajută sistemele cardiovascular și muscular, dar și metabolismul, indiferent de vârsta, sexul sau gradul de experiență al jucătorului.
În susținerea acestor coordonate, penitenciarele din Regiunea Nord-Vest, Gherla, Oradea, Baia Mare, Bistrița și Satu Mare, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare, Liceul cu Program Sportiv Satu Mare și Asociația Județeană de Fotbal Satu Mare, au luat parte la cea de-a treia ediție a Campionatului regional de minifotbal pentru deținuți – „Cupa Sătmarului”.
La această manifestare au participat activ 38 de deținuți, în funcție de abilitățile de care au dat dovadă, clasamentul conturându-se astfel:
Locul I – Penitenciarul GHERLA
Locul II – Penitenciarul SATU MARE
Locul III – Penitenciarul BAIA MARE
Locul IV – Penitenciarul ORADEA
Locul V – Penitenciarul BISTRITA
 Diploma pentru Cel mai bun portar a ajuns la Penitenciarul ORADEA
 Diploma pentru Cel mai bun jucător a ajuns la Penitenciarul BAIA MARE
 Diploma pentru Cel mai tehnic jucător a ajuns la Penitenciarul GHERLA
 Diploma pentru Fair-play a ajuns la Penitenciarul BISTRITA
 Diploma pentru Golgheterul competiției a ajuns la Penitenciarul SATU MARE

Acest tip de competiție susține educația prin sport, punând accent pe dezvoltarea unor competențe multiple, la nivel fizic, dar și emoțional.
Așteptăm cu nerăbdare și cea de-a 4-a ediție!
Felicitări câștigătorilor!

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii