Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

„Cu capul în perete”

În perioada 04-21 septembrie a.c., la sediul Penitenciarului Botoșani se desfășoară un proiect inedit, un workshop intitulat „Cu capul în perete”, în cadrul căruia se vor realiza filme documentare privind viața din penitenciar.

La nivelul comunității, tendința oamenilor este de a își forma propriile păreri în funcție de informațiile la care au acces, de multe ori, informații care reflectă parțial realitatea. Realizarea unor filme documentare privind multiplele implicații ale privării de libertate, având ca protagoniști personaje reale, „beneficiari” și, totodată, ”destinatari” ai emoțiilor și implicațiilor detenției, reprezintă o manieră de a transmite o imagine autentică despre mediul carceral, de a diminua din prejudecățile privind acest spațiu și oamenii care îl populează, de a facilita relaționarea și lucrul în echipă.

Pentru atingerea acestui deziderat, echipele care vor realiza documentarele de scurtmetraj sunt alcătuite, în egală măsură, din deținuți și studenți de la UNATC București și Universitatea Konrad Wolf, Babelsberg, asigurându-se astfel un mod inedit de a privi și reflecta realitatea din interiorul penitenciarului.

Integrarea persoanelor condamnate, nu numai ca protagoniști, ci și ca realizatori ai scurtmetrajelor, va contribui într-o măsură de necontestat la autenticitatea acestor filme, promovând dezvoltarea unui sentiment de normalitate, aspect extrem de important în procesul de reintegrare în societate.

Implicarea practică  a acestora pe tot parcursul realizării filmelor, de la stadiul de idee, până la finalizarea lor, constituie o experiență inedită, nu numai pentru studenți și cadre didactice, ci și pentru persoanele condamnate și, de ce nu, pentru personalul unității.

„A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes!”

Henry Ford

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii