Astăzi 05-03-2024 sunt: 23871 persoane private de libertate

Creații din penitenciar, pentru Centenar!

Penitenciarul Oradea a întâmpinat, încă de miercuri, 28.11 a.c., bucuria Centenarului Marii Uniri, prin vernisarea unei expoziții naționale simbol, inițiativă prin care lucrări de origami, grafică, împletituri din hârtie, quiling și pictură cu tematică specifică Centenarului vor putea bucura publicul orădean, dar nu numai, până la mijlocul lunii lui Undrea.

Mai exact:

• Locație: Biblioteca „Gheorghe Șincai” din Oradea
• Perioadă vizionare exponate: până miercuri, 12.12.2018
• Lucrări realizate de către persoane private de libertate din penitenciarele: Oradea, Gherla, Arad, Baia Mare, București-Jilava și Tulcea


La vernisaj au participat colaboratori, studenți și specialiști ai Serviciului Educație din unitatea de detenție organizatoare. În cadrul discursurilor inaugurale au fost enunțate câteva considerente privind organizarea acestei manifestări expoziționale. Astfel, s-a pus în evidență faptul că, pe lângă celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, prin aceste evenimente, persoanele private de libertate își pot pune în valoare abilitățile artistice, au posibilitatea de a-și dezvolta sentimentele patriotice și de apartenență la națiunea română, oferind comunității un semnal că au și alte potențialități decât cele infracționale.
Au fost aduse mulțumiri persoanelor implicate în derularea activității, inclusiv Bibliotecii „Gheorghe Șincai” din Oradea, care a găzduit această expoziție, urmând ca fiecare penitenciar participant să fie premiat pentru participarea eveniment.
Un astfel de demers cultural are valențe pozitive prin conectarea populației carcerale la marile sărbători naționale și poate facilita adaptarea celor care finalizează pedepse privative de libertate, la valorile și normele comunității.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii