Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Consolidarea cooperării în sistemul penitenciar: directorul ANP din România- misiune în Republica Moldova

Directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, domnul comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan Halchin a desfășurat, zilele acestea, o misiune în Republica Moldova, care a prespus un program incarcat cu observarea la fața locului a mai multor locații  și în timpul căreia a participat la o serie de evenimente, subliniind astfel coeziunea, sprijinul și angajamentul în relațiile de colaborare ale instituțiilor penitenciare din România și Republica Moldova.

Vineri, 16 iunie 2023, invitat la ceremonia de depunere a jurământului de către 44 de funcționari publici cu statut special din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova, directorul general dr. Dan HALCHIN a reiterat, în discursul său, faptul că activitatea din sistemul penitenciar necesită o abordare umană, bazată pe integritate, respect și etică profesională, imparțialitate, autoritate și responsabilitate în exercitarea atribuțiilor de serviciu. „Vă adresez îndemnul de a ține minte toată viața acest moment, pentru că în carieră vor urma situații dificile. Atunci vă puteți uita la conținutul jurământului de credință pentru că în acel text, cu acele cuvinte, veți găsi sens pentru a merge mai departe în această carieră.”

Ulterior festivității, comisarul șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN a vizitat Centrul de instruire, Penitenciarul nr. 10 Goian, Penitenciarul nr. 4 Cricova și sediul Detașamentului cu Destinație Speciala „Pantera”, fiind întâmpinat și însoțit de omologul său din Republica Moldova, domnul comisar șef de justiție Anatolie FALCĂ si de doamna director general adjunct- comisar de justitie Liuba JIGNEA.

Programul a continuat cu participarea, în calitate de observator, la probele concursului de ștafetă combinată „Spartachiada”, organizată la Goian, care a reunit aproximativ 500 de angajați din cele 17 subdiviziuni ale sistemului penitenciar moldovenesc, precum si cu jurizarea, în calitate de membru în Comisia de evaluare, a evenimentelor descriptive din orasele in miniatură organizate de fiecare unitate penitenciară pe tema „Cu totii suntem o natiune”.

Misiunea a culminat cu vizite de lucru atât la sediul Ministerului Justitiei, cât și la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova, prilej cu care au fost stabilite coordonatele cooperării din perioada următoare, pe linia pregătirii profesionale din sectorul operativ, desfășurată la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg Ocna, dar și în domeniul managerial și leadership, tehnologia informației ori proiecte de tipul cooperării bilaterale la nivel de unități penitenciare.

La aceste evenimente au participat, în momentele relevante, atât ministrul justitiei, doamna Veronica MIHAILOV- MORARU, precum și doamna Nadejda BURCIU, secretar de stat în Ministerul Justiției din Republica Moldova, care au transmis un mesaj de mulțumire și apreciere pentru prezența directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor din România la acest ansamblu de manifestatii si întâlniri, precum și  pentru cooperarea și sprijnul constant acordat specialiștilor din ANP Republica Moldova.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii