Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ PENITENCIARĂ

cu participare internațională, Ediția – I – 2019

 

Motto: Credem în oameni!

Penitenciarul Iași, prin Serviciul Educație și Asistență Psihosocială, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, organizează prima ediție a CONFERINȚEI NAȚIONALE DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ PENITENCIARĂ, cu participare internațională, eveniment care va avea loc în perioada 14-16 martie 2019, începând cu ora 09.00, în cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, Sala Aula Magna „Mihai Eminescu”.
Evenimentul vine în întâmpinarea problemelor actuale cu care se confruntă societatea în domeniul criminalității/infracționalității, bucurându-se de participarea specialiștilor și practicienilor din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, a lectorilor din Universitățile din Iași, Cluj, București, Timișoara, membrilor Academiei Române, Primăriei și Consiliului Județean Iași, numeroaselor instituții publice și ONG-uri colaboratoare, precum și a unor invitați de marcă din Suedia, Republica Moldova și Italia.
Scopul conferinței este, în fapt, o provocare în identificarea unor soluții viabile de construire a unei societăți mai sigure pentru noi și copiii noștri.
În cadrul acestei manifestări, participanții se vor bucura de prezența invitatei speciale, Andreea MARIN, în calitate de speaker și Președinte al Fundației Prețuiește Viața.
Pe parcursul conferinței vor fi abordate aspecte privind originea și tipologia comportamentelor infracționale, elemente din teoria și practica asistenței sociale a persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate, mecanismul și importanța cooperării instituționale în procesul reintegrării sociale și prevenirea recidivei și vor fi expuse exemple de bune practici din aria asistenței sociale.
Evenimentul este acreditat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

 

Pentru informaţii suplimentare, desemnăm ca persoane de contact pe doamna subinspector de penitenciare Georgeta DUMITRAȘCĂ, asistent social Penitenciarul Iași, și pe doamna subcomisar de penitenciare Gabriela TOPOLICEANU, purtător de cuvant Penitenciarul Iași, telefon 0332/425865, fax 0232/216700, e-mail: gabriela.topoliceanu@anp.gov.ro. Puteți accesa, de asemenea, link-ul evenimentului.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii