Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Conferința națională de asistență socială penitenciară – ediția a II-a

Conferința națională de asistență socială penitenciară, cu participare internațională, ediția a II-a, s-a derulat, în perioada 14-16 aprilie 2021, în cadrul Universităţiii  „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Aula Magna „Mihai Eminescu ”, şi în format online, pe platforma WEBEX.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Penitenciarul Iași, prin Serviciul Educație și Asistență Psihosocială Iași, și Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, Sucursala Teritorială Iași, în colaborare cu Liga Studenţilor de la Filosofie Iaşi și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași.

Pe parcursul celor trei zile de conferinţă, în cadrul a două sesiuni plenare şi a workshop-urilor, a fost abordată problematica comportamentelor delincvente, infracţionale din perspectivă academică și practică penitenciară.

Evenimentul s-a adresat asistenților sociali din unitățile penitenciare, asistenților sociali din instituții publice și organizații neguvernamentale, studenților, masteranzilor, precum și altor categorii profesionale interesate de propria dezvoltare profesională.

La manifestarea ştiintifică s-au înscris peste 410 participanţi, dintre care aproximativ 140 de specialişti din structuri ale sistemului penitenciar.

Specialişti din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România şi din Republica Moldova, precum şi din cadrul Penitenciarelor Iaşi, Mărgineni, Bucureşti-Jilava au prezentat lucrări privind Strategia Naţională de Reintegrare Socială a personaleor private de libertate 2020-2024 şi aspecte de actualitate din asistarea socială a deţinuţilor.

Cu sprijinul Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, Sucursala Teritorială Iași, manifestarea științifică a fost acreditată cu două credite profesionale.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii