Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Conferința de lansare a Programului Ambasadorilor

În data de 08 mai 2023, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a organizat, la Hotelul Rin Central din București, conferința de lansare a Programului Ambasadorilor, implementat în cadrul Proiectului „Correctional”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, programul „Justiție”. Evenimentul a reunit 60 de specialiști din România și Norvegia și s-a desfășurat în prezența directorului general al ANP, domnul comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, a directorului Direcției Programe Europene din Ministerul Justiției, doamna Diana POPESCU, a directorului Departamentului de Relații Internaționale din cadrul Serviciului Corecțional Norvegian, domnul Kim EKHAUGEN și a directorului general al Direcției Naționale de Probațiune, doamna Evelina OUESLATI.

Programul Ambasadorilor are în vedere formarea, în prezența experților norvegieni, a 25 de membri ai personalului din cadrul sistemelor penitenciar și de probațiune din România, prin participarea la un program de tip TOT (training of trainers). Ulterior, „ambasadorii” vor disemina, la nivel național, principiile norvegiene asimilate în cadrul sesiunilor de instruire.

Directorul general al ANP a surprins, în discursul său, aspecte esențiale referitoare la Programul Ambasadorilor, subliniind importanța acestuia: „Faptul că ne aflăm astăzi, aici, ne întărește credința că avem idei de împărtășit, multe lucruri de realizat și multe lecții de învățat. Ideea aceasta de pregătire a unor ambasadori prin intermediul unui program structurat necesită muncă și presupune efort, însă va furniza sistemului penitenciar românesc idei, informații noi, lecții învățate și bune practici, care vor conduce către conștientizarea, de către polițiștii de penitenciare din România, a misiunii încredințate și anume maximizarea șanselor persoanelor private de libertate de a reveni în societate, după ispășirea pedepsei, ca cetățeni care respectă legea.”

Programul Ambasadorilor va contribui la funcționarea corespunzătoare a centrelor corecționale pilot prevăzute a fi create în cadrul proiectului „Correctional”, din perspectiva asigurării, și după finalizarea acestuia, a unei culturi organizaționale bazate pe principiul norvegian ”seamless”.

  

 

 

Mai multe informații despre proiectul Correctional

https://anp.gov.ro/norwaygrants/ro/category/proiecte/noi/correctional/

 

Disclaimer: Proiect finanțat de Regatul Norvegiei prin Granturile Norvegiene. Valoarea grantului acordat proiectului este de 31 milioane euro.

Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți capacitatea sistemului corecțional (penitenciar și probațiune) de a asigura servicii de reintegrare persoanelor condamnate (deținuți, foști deținuți și persoane aflate sub supravegherea serviciilor de probațiune), prin implementarea principiului norvegian „seamless” și prin investiții în dezvoltarea capitalului uman.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii