Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Colindat-am iar, cu bucurie!

Se spune că cei ce colindă iși rup o fărâmă de suflet, dăruind din năzuințele lor, altora. Cea mai mare recunoștință se îndreaptă, deci, către aceia ce aleg să dăruiască chiar dacă lor le lipsesc mii de fărâme.

Astfel, joi, 20 decembrie a.c., 18 tineri internați în Centrul Educativ Târgu Ocna și Centrul de Detenție Craiova au ales să preia din zâmbetele celor pe care i-au colindat, funcționari ai Ministerului Justiției și ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, bucuria libertății la care aspiră atât de mult.

Pregătiți de personalul de reintegrare socială, dar și cu sprijinul colaboratorilor din comunitate, tinerii au reușit să reediteze vechi colinde și obiceiuri populare cu care omul modern mai are contact doar în zonele în care autenticul nu și-a pierdut însemnătatea. Costumele populare, blănurile de urs, dar mai ales patosul din glas și speranța din ochii acestora au îndepărtat orice barieră pe care locurile care acum, temporar, le sunt case, le pot ridica în pasul lor îndreptat către o nouă viață.

Respectând cutuma colindei urmate de răsplată, gazdele au pregătit dulciuri și fructe pe care le-au dăruit în schimbul frumoaselor urări.

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii