Astăzi 13-12-2024 sunt: 24508 persoane private de libertate

Colaborarea de 30 de ani dintre ANP și ASUP, evidențiată la Convenția Națională 2024 din Brașov

În data de 3 februarie 2024, la Brașov, a avut loc Convenția Națională a Asociației Serviciul Umanitar pentru Penitenciare (ASUP), un partener consecvent al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Conferința a fost deschisă de președintele asociației, domnul Daniel Brînzan și de vicepreședintele Adalbert Ghejan, care au prezentat o scurta incursiune prin istoria organizației.

Prezentă la eveniment, doamna chestor de poliție penitenciară dr. Ioana Mihaela MORAR, director general adjunct al ANP, a exprimat, în intervenția sa, aprecierea sistemului penitenciar față de implicarea deosebită a ASUP în sprijinirea celor aflați în dificultate, complementar demersurilor de asistență asigurate de specialiștii unitatilor penitenciare. Doamna director general adjunct a evidențiat angajamentul admirabil al ASUP și a apreciat vocația organizației de a susține misiunea socială a serviciului penitenciar.

Cu o istorie de 30 de ani în colaborare activă cu ANP, ASUP își desfășoară principala activitate în sprijinirea nevoilor generale și particulare ale persoanelor private de libertate din România. Obiectivul principal al organizației este reabilitarea moral-spirituală și psiho-socială a acestora, atât pe durata detenției, cât și după eliberare, facilitând integrarea completă în familie și societate. Acest parteneriat reprezintă nu doar o simplă colaborare, ci și o dovadă elocventă a implicării profunde și a viziunii comune în crearea unui sistem penitenciar care să ofere șanse reale de reintegrare pentru persoanele private de libertate.

Evenimentul a continuat cu discursul directorului SSLP Biserica Adventistă, Divizia Inter-Europeană, domnul Florian RISTEA și cu prezentarea raportului ASUP de către responsabilii pe regiuni. De asemenea, conferința a cuprins și sesiuni plenare interactive, în cadrul cărora doamna chestor de poliție penitenciară Ioana-Mihalea MORAR a răspuns întrebărilor voluntarilor de la nivel național legate de colaborarea dintre cele două entități și oportunități de extindere și dezvoltare a palierelor acesteia.

La nivel național, ASUP implementează programe variate, cum ar fi „Biblia și sentimentele umane”, care explorează cunoașterea și gestionarea emoțiilor pe baza principiilor biblice, „Mai întâi caracterul” sau „Vindecare și sănătate”.

Și pe această cale, conducerea ANP adresează sincere mulțumiri Serviciului Umanitar pentru Penitenciare pentru angajamentul de lungă durată și consecvența de care a dat dovadă în domeniul reintegrării persoanelor private de libertate în comunitate. și pentru contribuția semnificativă la eforturile comune de a construi un mediu penitenciar dominat de umanism și orientat spre schimbare pozitivă. Considerăm că efortul ASUP este unul exemplar, expresie a umanității și a dedicației pentru misiunea socială a serviciului penitenciar.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii