Astăzi 24-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Colaborăm și triumfăm!

Superioritatea aplicațiilor tactice, față de oricare altă formă de pregătire continuă, se evidențiază, pentru toate structurile de ordine și siguranță publică, atunci când situațiile ipotetice exemplificate sprijină acțiunile al căror scenariu nu ni se înfățișează aprioric.

Astfel, în perioada 27-29.09.2017, la invitația Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Iași, o formațiune constituită din membrii grupei operative a Penitenciarului Iași (condusă de domnul comisar șef de penitenciare Marius ROMAN) a participat la un stagiu de pregătire pentru structurile de acțiuni speciale. Acestora li s-au alăturat și luptători ai SAS Vaslui, Jandarmeriei, dar și reprezentanți ai Brigadei de poliție cu destinație specială „Fulgerul” din Republica Moldova.

Activitățile s-au desfășurat pe raza municipiului Iași (în diferite locații – săli de sport, hale dezafectate, poligon de tragere etc.), fiind concepute astfel încât să îmbine deprinderea tehnicilor de autoapărare, de mânuire a armamentului din dotare și efectuarea de trageri în condiții speciale, impunând abilități de anduranță, elemente de tactică și disponibilitate de lucru în echipă.

Scopul principal al aplicației a vizat, simultan, aspecte didactice, metodice, analitice, demonstrative și experimentale, care să asigure atât pregătirea efectivelor, adaptată misiunilor specifice ale fiecărei structuri, dar și verificarea capacității acestora de a planifica și desfășura acțiuni dinamice și complexe, în conformitate cu provocările fiecărui sistem.

Evenimentul se înscrie pe linia colaborării interinstituționale dintre Penitenciarul Iași și alte structuri din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, a dorinței de pregătire profesională specifică continuă, precum și a demersurilor desfășurate constant la nivelul sistemului penitenciar în vederea perfecționării.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii