Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Clopoțelul sună! Noul an școlar a început!

Luna septembrie nu marchează doar debutul anotimpului toamna, ci și începutul unui nou an școlar, cu toată încărcătura emoțională și responsabilitățile ce decurg din organizarea și derularea procesului instructiv-educativ. În calitate de elevi, profesori sau părinți, cu toții pornim, în acest nou început, cu încredere și cu dorința de a trece peste toate obstacolele, inevitabile atunci când este vorba de învățare și de șlefuirea unor caractere.

Educația este un proces anevoios, care presupune responsabilizare, efort intelectual, perseverență și, nu în ultimul rând, încredere în forțele proprii și în capacitatea de a depăși  dificultățile care apar  în calea atingerii unor obiective care vizează dezvoltarea individului și pregătirea lui pentru a fi util societății din care face parte.

Și în unitățile de detenție, începerea unui nou an de învățământ reprezintă un eveniment în sine, fiind sărbătorit prin manifestări specifice, reintegrarea socială a persoanelor care execută pedepse și măsuri privative de libertate fiind condiționată de definitivarea acestei pregătiri școlare. Prin urmare, încurajăm și susținem persoanele care au solicitat continuarea studiilor în perioada de detenție, înțelegând astfel, beneficiile pe care educația le poate avea pentru fiecare individ, chiar dacă vârsta școlarizării a fost, poate, depășită.

Suntem conștienți că, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, nu va fi un drum plin doar cu succese, dar suntem ferm convinși că eforturile vor fi răsplătite și satisfacțiile personale nu se vor lăsa așteptate. De asemenea, suntem siguri că personalul didactic va face toate eforturile pentru a transmite elevilor cunoștințele de care au nevoie, la fel cum suntem convinși că cei din bănci vor dovedi receptivitate și își vor da silința să pătrundă tainele științelor.

Elevilor le doresc mult succes în noul an școlar, cadrelor didactice le doresc putere de muncă, răbdare și tenacitate în atingerea obiectivelor propuse, iar, personalului de penitenciar, implicare și receptivitate la toate solicitările care vizează derularea procesului instructiv-educativ în bune condiții!

Mult succes în noul an școlar 2017-2018!

Comisar șef de penitenciare Marian DOBRICĂ

Director general

Administrația Națională a Penitenciarelor

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii