Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

„Clepsidra” – o nouă perspectivă asupra creațiilor literare

Penitenciarului Iași, în parteneriat cu Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, a organizat, luni,10 februarie 2020, începând cu ora 10.00, la sediul unității de detenție, o activitate de promovare a Revistei „Clepsidra” – publicație realizată de persoanele private de libertate din penitenciarele aflate în zona de N-E.

La activitate au participat 50 de persoane private de libertate – membri ai cenaclului literar, reprezentanți ai Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, educatori și specialiști din alte sectoare ale instituției, dar și deținuți care nu au fost preocupați până acum de creația literară.

Principalul scop al activității a fost descoperirea și promovarea preocupărilor literare ale deținuților, urmărindu-se, totodată, diversificarea posibilităților acestora de exprimare artistică (grafică, fotografie, teatru, etc.), dezvoltarea colaborărilor cu celelalte unități penitenciare din regiunea N-E, dar și noi direcții de adresabilitate a revistei.

Activitatea se înscrie în Planul de Activitate a Regiunii Nord-Est – domeniul Educație și Asistenţă Psihosocială pentru anul 2020, și presupune întâlniri și acțiuni de promovare a revistei în toate unitățile penitenciare din zona Moldovei.

Derularea unei astfel de activități, în completarea demersurilor clasice de transmitere a informațiilor, potențează impactul pozitiv preconizat de specialiștii sectorului reintegrare socială asupra beneficiarilor. Suportul de care aceștia se bucură în avansarea unor idei sau principii, de multe ori antitetice comportamentelor care i-au adus în detenție, îi motivează și le deschide noi perspective, îi evidențiază în rândul micii comunități care se formează dincolo de gratii și le certifică capacitatea de reabilitare.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii