Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Centrul de Detenție Craiova – Deținutul poate fi o carte vie!

Parcul Nicolae Romanescu din Craiova a găzduit miercuri, 25 aprilie, o activitate menită să atragă atenția asupra diversității, asupra diferențelor dintre oameni, asupra tuturor coordonatelor care creează punți atât de largi între noi.
„Biblioteca vie”, activitate cadru în procesul de reintegrare socială desfășurat în unitățile penitenciare, a fost organizată, cu această ocazie, de Centrul de Detentie Craiova, în colaborare cu Asociația Nonguvernamentală Aletheea, Asociația Familii pentru Familii și membrii comunității locale.
Activitatea a avut drept scop transmiterea către comunitate a unei imagini corecte asupra realităților sociale, asupra rolului și funcționării unei instituții de detenție, fără tendințe de cosmetizare, urmărind diminuarea stereotipurilor și dinamizarea dialogului comunitate-detenție.
Totodată, demersul a reprezentat o modalitate de responsabilizare, de conștientizare a membrilor comunității (voluntari ai centrului sau simpli trecători) cu privire la necesitatea unei implicări active a societății în recuperarea și facilitarea reinserției sociale a celor care, pentru un interval de timp, sunt custodiați într-o instituție penitenciară.
La activitate au participat 12 persoane internate, devenite, pentru câteva ceasuri, „cărți vii”, cărți deschise pentru cei curioși sau pentru cei care au dorit să își învingă anumite temeri.

Cu toții suntem cărți vii! Așteaptă următoarea ocazie pentru a ne citi!

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii