Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Caligrafia – o artă apusă?

Sâmbătă, 27 octombrie, Penitenciarul Vaslui a organizat un wokshop de caligrafie, sub îndrumarea medicului rezident Lavinia Bejenariu, de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași. Arta scrisului frumos a devenit o preocupare în Penitenciarul Vaslui, reprezentanții acestuia fiind inițiatorii unui concurs național de caligrafie, ce s-a aflat anul acesta la a doua ediție și care s-a bucurat de un real interes și, totodată, de succes.
Proiectul interpenitenciar a avut drept scop promovarea spiritului de competiţie și performanță în deprinderea artei de a scrie frumos și corect, contribuind astfel la îmbunătățirea imaginii de sine a persoanelor aflate în detenție. De asemenea, a urmărit, în egală măsură, promovarea scrisului de mână românesc, a caligrafiei ca artă, stimularea creativității prin combinarea scrisului cu arta, promovarea literaturii române, menținerea unei stări mentale optime a deținuților prin ocuparea timpului liber într-un mod plăcut, creativ, stimularea spiritului competitiv și sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanța implicării în activități care vizează reintegrarea socială a persoanelor care execută sancțiuni privative de libertate.
Activitatea de sâmbătă a fost inițiată în vederea îmbunătățirii tehnicilor de lucru și și perfecționării deținuților cu înclinații în acest sens, Penitenciarul Vaslui dorind să continue tradiția ultimilor doi ani, stimulând astfel aptitudinile, simțul estetic, spiritul de competiție ale persoanelor custodiate și încercând să reînvie scrisul de mână, trecut în umbră din cauza noii ere tehnologice.
Astfel, joaca s-a transformat în pasiune, scrisul îngrijit, în unul deosebit, iar textul, în artă. Caligrafia, care nu mai e de mult timp disciplină de studiu în învățământul românesc, a fost la ea acasă pe pupitrele de studiu și exercițiu ale deținuților.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii