Astăzi 16-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

C.D. Buziaș – Realitatea depășește formalitatea!

Marți, 27.03.2018, 7 tineri internați în Centrul Educativ Buziaș s-au aflat în vizită la Fundația „Kwasizabantu” – Voiteg, fundație filantropică ce vine în ajutorul persoanelor defavorizate social.
Scopul activității a vizat informarea tinerilor aflați în custodia Centrului Educativ Buziaș despre sprijinul care le poate fi oferit de către reprezentanții Fundației „Kwasizabantu” după punerea în libertate, prin asigurarea unui adăpost și a unui loc de muncă.
De asemenea, cunoașterea unor modele de viață conforme normelor de conviețuire socială și conștientizarea faptului că educația, inclusiv cea religioasă, determină o schimbare radicală a gândirii, pot face diferența, la un moment dat, în viața celor care au experimentat privarea de libertate încă de la varste fragede.
Colaborarea Centrului Educativ Buziaș cu Fundația „Kwasizabantu” depășește limitele unei simple formalități, exemplul fiind tânăra P.C (21 ani), pusă în libertate în urmă cu aproximativ un an, care a fost preluată și asistată post-penal de către membrii fundației, fiindu-i oferit un loc de muncă și un adăpost, aceasta aflându-se și în prezent, în comunitatea de la Voiteg, împreună cu fiul său în vârsta de 10 luni.

Implicarea tinerilor asistați în activități de acest gen determină creșterea stimei de sine și a motivației pentru schimbare și atrage, în același timp, atenția opiniei publice cu privire la fenomenul delincvenței juvenile și al necesității asigurării asistenței post-penale a minorilor și tinerilor aflați în custodia centrelor educative.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii