Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

C.D. Brăila-Tichilești – „De mărțișor, mărinimie!”

Deși contextul epidemiologic a impus reevaluarea manierei de organizare a activităților pe linie de reintegrare socială, administrațiile locurilor de deținere au identificat modalitățile optime de promovare a funcției recuperative pe care penitenciarul o gestionează în paralel cu atributul aplicării regimurilor de executare.

Astfel, în oglinda simbolisticii lunii martie, personalul Serviciului Reintegrare Socială din cadrul Centrului de Detenție Brăila-Tichilești a preluat inițiativa reprezentanților Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din Brăila și au susținut proiectul „Mărinimie, de mărțișor!”.

Concretizat într-o campanie de încurajare a faptelor bune, prin oferirea de mărțișoare lucrate manual unor copii care suferă de Sindromul DOWN, proiectul a presupus și implicarea persoanelor internate în Centrul de Detenție.

Sub directa coordonare a specialiștilor desemnați la nivelul unității, cu respectarea normelor de protecție respiratorie și a distanțării în interacțiune, persoanele custodiate care și-au exprimat disponibilitatea au reușit să confecționeze mărțișoare și felicitări, utilizând diferite tehnici hand-made. Produsele au fost preluate și distribuite de către un reprezentant al Bibliotecii Județene.

Actvitatea s-a extins și la alte două manifestări locale – „Mărțișorul – Patrimoniu UNESCO”  (organizată de aceeași entitate de cultură) și cea de-a doua, derulată de către preotul voluntar din cadrul Centrului de Detenție (activitate de distribuire a unor mărțișoare și felicitări doamnelor prezente la slujbele religioase premergătoare zilelor de 1 și 8 martie, dar și celor aflate în așezăminte pentru persoane vârstnice).

Activitățile au avut un impact pozitiv, atât asupra persoanelor care au primit un mic dar odată cu sosirea primăverii, dar și asupra persoanelor internate, care au avut posibilitatea de a realiza propriile obiecte simbol.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii