Astăzi 04-11-2024 sunt: 23656 persoane private de libertate

BRISAR – Bringing Safety on the Road

Program recuperativ de asistență psihologică generală, destinat deținuților condamnați pentru săvârșirea unor infracțiuni privind circulația rutieră

Pilotare în cadrul Penitenciarului București-Jilava

 

În contextul relaxării măsurilor de prevenție specifice contextului pandemic și ținând cont de interesul crescut al persoanelor private de libertate pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, specialiștii sectorului de reintegrare socială din cadrul Penitenciarului București-Jilava marchează debutul unei colaborări cu partener extern, în scopul pilotării unui program de reabilitare comportamentală adresat persoanele private de libertate condamnate pentru săvârșirea unor infracțiuni legate de domeniul rutier.

Programul BRISAR – „Bringing Safety on the Road”, dezvoltat în cadrul unui proiect cu finanțare europeană – Erasmus+, este pilotat împreună cu prof. univ. dr. Ioan DURNESCU (manager de proiect, Facultatea de Sociologie, Universitatea din București). Structurat în 24 ședințe de lucru,  acesta are ca scop reducerea riscului de recidivă în rândul persoanelor condamnate pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, prin dezvoltarea procesului de înțelegere și a abilităților de a preveni sau controla comportamentele riscante ale acestora.

Prima ședință de grup s-a derulat în data de 11 iunie, în livada unității, cu un grup țintă de 10 persoane private de libertate. Întâlnirea a constiuit un prilej bun pentru a permite participanților să se cunoască, să seteze regulile de grup și să proiecteze derularea demersului pe viitor, pentru că, având în vedere conținutul interactiv al programului, dar și posibilitatea utilizării tehnologiei IT în demersurile de reintegrare socială, pe viitor sunt planificate atât ședințe cu întâlniri face-to-face, cât și ședințe multimedia-online.

Entuziasmul pentru noul demers și deschiderea către schimbare a celor 10 persoane private de libertate participante a fost vizibil încă de la primele interacțiuni, iar acest lucru poate să fie interpretat ca un prim feed-back pozitiv al activității și al impactului pozitiv pe care demersul poate să îl aibă pe viitor asupra celor aflați în grupul țintă.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii