Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Brad eco-friendly, inaugurat de Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, la Penitenciarul Bacău

Într-o încercare de a aduce o rază de lumină în inimile celor privați de libertate și pentru a promova implicarea și responsabilitatea socială, Penitenciarul Bacău a organizat, în acest an, o activitate specială de creație a unui brad de Crăciun din materiale reciclabile.

În cadrul proiectului „Brad de Crăciun – reciclare festivă”, desfășurat în colaborare cu Fundația Stânca Veacurilor, femeile arestate preventiv aflate în custodia unității au avut oportunitatea de a experimenta bucuria creativității și de a-și dezvolta abilitățile artistice și cooperative.

Cu acest prilej, domnul Mircea FECHET, Ministrul Mediului,Apelor și Pădurilor a răspuns afirmativ invitației de a fi prezent, în data de 22 decembrie 2023, în incinta Penitenciarului Bacău, pentru a-și exprima susținerea față de astfel de inițiative și pentru a sublinia importanța desfășurării unor proiecte care să încurajeze spiritul civic și responsabilizarea în domeniul reciclării și protejării mediului înconjurător.

Prezența domnului ministru reprezintă un pas semnificativ în eforturile guvernamentale de a promova conștientizarea și implementarea practicilor ecologice și durabile, având ca obiectiv asigurarea sustenabilității vieții pentru generațiile viitoare. Educația ecologică devine astfel o prioritate în intervenția recuperativă a sistemului penitenciar.

Bradul creat va fi expus, în perioada următoare, în incinta Arena Mall Bacău, cu scopul conștientizării membrilor comunității locale, partener esențial în facilitarea reinserției sociale a persoanelor private de libertate, asupra necesității contribuției colective la  un mediu înconjurător durabil și la o societate incluzivă.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii