Astăzi 16-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Biblioteca – labirint de enigme

Se spune că o bibliotecă este asemeni unui templu al învățăturii, o bogăție spirituală fără preț, adevărat labirint de enigme…remediu pentru minte și suflet.

Deși viața se confundă, uneori, cu un labirint atât de încurcat de provocări și grele încercări, nicio galerie nu ne închide șansele definitiv, nici măcar detenția.

Sistemul penitenciar românesc susține educația ca fiind piatra unghiulară a vieții nobile și a existenței în condiții de legalitate. Educația este promovată pentru oameni, prin oameni, dar instrumentul de bază este cartea, popas și oglindă spre dezvoltare. Astfel, la nivelul fiecărei unități de detenție funcţionează câte o bibliotecă, în care există un fond de carte disponibil persoanelor private de libertate.

La acest moment, la nivelul întregului sistem penitenciar, fondul de carte aflat în dotarea bibliotecilor însumează aproximativ 282.873 de volume de carte, din diferite domenii, cum ar fi: literatură contemporană, filozofie, comedie/satiră, proză scurtă, poezie, dicționare, manuale școlare, enciclopedii, atlase, etc. 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, prin unitățile subordonate, asigură accesul persoanelor private de libertate la activităţi cultural-artistice de tipul: lansări de carte, redactări de revistă, recenzii de carte, cercuri literare. Aceste activități urmăresc stimularea interesului pentru lectură şi cunoaştere, dezvoltarea curiozității, creșterea interesului pentru documentare şi, totodată, influenţarea pozitivă a comportamentului persoanelor private de libertate.

Fiecare dintre noi are șansa de a se dezvolta prin lectură, de a alege să pășească în universul cărților și de a-și schimba destinul prin deschiderea către educație.

 

Și în penitenciare se citește! Se citește mult, poate mai mult decât ne-am imagina!  

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii