Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Atitudine personală în situații de criză în mediul penitenciar

Program de pregătire specializată

În perioada 01 – 12 aprilie 2019, 45 de studenți ai Academiei de poliție „Al. I. Cuza”  din București – anul I, arma penitenciare, au participat la Programul de pregătire specializată „Atitudine personală în situații de criză în mediul penitenciar”, desfășurat la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.
Pe parcursul desfășurării programului de pregătire, s-a alăturat participanților și o delegație formată din cinci studenți ai Norwegian Police University College Politihøgskolen, însoțită de cinci studenți ai Academiei de Poliție „Al. I. Cuza” – anul III.
În cadrul acestui program, studenții au parcurs module care au vizat siguranța interioară în penitenciar, atitudinea personală, luarea de ostatici, precum și gestionarea stresului în mediul penitenciar.
Programul de pregătire specializată se află în al doilea an de desfășurare, având ca obiective – dezvoltarea abilităților de identificare și gestionare eficientă a reacțiilor în situații de criză, aplicarea principiilor de organizare a activităților specifice siguranței interioare în penitenciare, gestionarea comunicării în relațiile profesionale cu subordonații și persoanele private de libertate și a situațiilor conflictuale.
Acest tip de activitate demonstrează interesul acordat pregătirii profesionale, în sensul promovării aspectului calitativ al profesiei. Totodată, colaborarea interinstituțională în cadrul aceluiași domeniu de activitate permite schimbul de bune practici și dezvoltarea, în comun, a unor strategii moderne de lucru care, odată livrate unor beneficiari aflați în momentul imediat premergător debutului în carieră, asigură șansa progresului organizațional scontat.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii