Astăzi 26-05-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Asistența socială – Provocări și oportunități

Miercuri, 26.07.2017, în cadrul Campaniei „România în picioare pentru asistență socială!”, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, în parteneriat cu Penitenciarul București-Jilava, a susținut dezbaterea ”Provocări și oportunități ale asistenței sociale în județele Ilfov și Giurgiu”.

La acest eveniment au participat: prefectul județului Ilfov, reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, Agenției Naționale Antidrog, Direcției de Probațiune din Ministerul Justiției, Blocului Național Sindical și ai Federației Sindicatelor din Administrația Publică PUBLISIND, reprezentanți ai mediului universitar, precum și ai administrației locale și organizațiilor neguvernamentale care își desfășoară activitatea  la nivelul celor două județe.

Evenimentul a reunit asistenți sociali care își desfășoară activitatea în cadrul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Ilfov și Giurgiu, penitenciare și alte instituții care oferă servicii sociale.

Noțiunea de „îndatorire profesională” este întrecută deci, în acest context, de calitatea umană a celor care trăiesc pentru a reconstrui pilonul de echilibru al vieții celor mai puțin norocoși. Monitorizarea fenomenului asistenței sociale, stabilirea priorităților, gestionarea provocărilor și valorificarea noilor oportunități sunt elemente care se regăsesc permanent în demersurile instituțiilor amintite, încurajând promovarea oricăror inițiative de suport și popularizare.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii