Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Asistența post-detenție – colaborare interinstituțională

Vineri, 01.11.2019, la sediul Penitenciarului Timișoara, a avut loc încheierea Programului de asistență socială de pregătire pentru liberare și asistență post-penală „Reducerea riscului de recidivă după închisoare”, derulat în colaborare cu Serviciul de Probațiune Timiș.

La întânire au participat 12 persoane private de libertate, alături de care au fost prezenţi nouă reprezentanţi ai –  Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, Serviciului de Probaţiune Timiş, Baroului Timiş, Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş, S.C. Dietrich-Honold Logistics S.R.L, Facultății de Sociologie şi Psihologie, Departamentului Asistență Socială din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Această întâlnire a avut drept scop facilitarea contactului persoanelor private de libertate cu instituțiile la care pot apela ulterior liberării, în funcție de nevoile identificate pe parcursul derulării programului și, de asemenea, crearea unui spațiu de dezbatere cu privire la problematica reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, în vederea identificării, printr-un efort comun, a unor soluții de reintegrare pe piața muncii și în societate a foștilor deţinuţi.

Discuţiile purtate au vizat, în principal, problematica accesării unui loc de muncă, situaţia financiară şi locativă, consumul de droguri. În continuare, persoanele care au finalizat programul sunt aşteptate, ca după liberarea din penitenciar, în funcţie de nevoile specifice, să se adreseze serviciilor de probaţiune, în vederea acordării asistenţei post-detenție.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii