Astăzi 22-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Administrația Națională a Penitenciarelor și-a prezentat Raportul de activitate pentru anul 2023

 

 

În cadru festiv și în prezența unui auditoriu numeros, echipa mangerială a Administrației Naționale a Penitenciarelor a susținut Raportul de activitate al instituției pentru anul 2023. Evenimentul s-a desfășurat la Sala Amfiteatru a Institutului Național de Statistică, în data de 11  martie 2024, începând cu ora 11.00.

După primirea invitaților și intonarea imnului de stat al României, activitatea sistemului penitenciar a fost prezentată de către directorul general – chestor de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN. La finalul prezentării, au fost enunțate obiectivele instituției pentru anul 2024, direcțiile principale vizând continuarea dezvoltării  infrastructurii fizice și optimizarea celor două funcții instituționale principale, respectiv funcția custodială și cea de reintegrare socială. De asemenea, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a reiterat faptul că integritatea reprezintă linia roșie pe care niciun polițist de penitenciare nu are îngăduința să o încalce.

 

Scurte, dar relevante intervenții privind sumarul realizărilor structurilor aflate în coordonare, provocări și reușite au prezentat și cei trei directori generali adjuncți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, respectiv chestor de poliție penitenciară dr. Ioana Mihaela MORAR, comisar șef de poliție penitenciară Claudiu ROMÂNU și comisar șef de poliție penitenciară Cătălin LUNCAȘU.

 

Apectele concluzive ale analizei activității instituției au fost punctate de domnul Bogdan ILEA, secretarul de stat coordonator al sistemului penitenciar din Ministerul Justiției, transmițând totodată și cuvântul ministrei justiției, doamna Alina- Ștefania GORGHIU. ”Aș aprecia că sistemul penitenciar a trecut  provocarea anului 2023 cu tot ceea ce a însemnat aceasta, atât în ceea ce privește resursa de personal, cât și în ceea ce privește obiectivele punctuale asumate. În mod indiscutabil – și s-a văzut asta în 2023- Administrația Națională a Penitenciarelor este un sistem care își îndeplinește consecvent, încăpățânat, în ciuda tuturor sacrificiilor, MISIUNEA pe care o are”, a precizat Bogdan Ilea în discursul său.

 

La ședința de prezentare a Raportului de activitate pentru anul 2023 au participat reprezentanți ai Ministerului Justiției, ai unor ambasade și ai celorlalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. De asemenea, au răspuns invitației de participare persoane din conducerea instituțiilor de învățământ care pregătesc personal pentru sistemul penitenciar, reprezentanții sindicatelor din sistemul Penitenciar, directorii penitenciarelor aflate în subordine, precum și directorii de direcții și șefii de structuri ai aparatului central.

Raportul de activitate a Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru anul 2023 poate fi consultat aici.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii