Astăzi 16-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Activitate de voluntariat cu ocazia „Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice”

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost marcată de Centrul Educativ Târgu Ocna, vineri, 04 octombrie 2019, prin organizarea unui proiect de activitate desfășurat sub sloganul „Din suflet, pentru suflet”, la Centrul Social-Medical pentru Persoane Vârstnice „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja.
Activitatea a urmărit dezvoltarea simțului civic al persoanelor internate, scopul acțiunii fiind acela de a-i învăța pe tinerii custodiați de centru că avem datoria să ne schimbăm atitudinile şi percepţiile faţă de persoanele vârstnice şi să creăm acele punţi de solidaritate între generaţii, care să asigure păstrarea demnităţii umane pe tot parcursul vieţii.
În timpul activităților de organizare a proiectului educativ, s-au născut ideile „Împreună, putem face mai mult” și „Ce poate fi mai educativ decât exemplu personal?”, astfel că activitatea a reunit experiențele personalului din cadrul Structurii Reintegrare Socială și ale celor 6 persoane internate selecționate să participe.
Asociația a primit inițiativa cu brațele deschise și a facilitat posibilitatea de implicare atât în activități gospodărești, cât și în activități de socializare și petrecere a timpului liber alături de vârstnici, toate menite să aline singurătatea bătrânilor și să-i ajute să uite, pentru o clipă, de grijile și apăsarea vârstei.
Atmosfera a fost una familială, activitățile desfășurându-se într-o ambianță plăcută, iar dorința personalului Structurii Reintegrare Socială de a-i ajuta pe cei vârstnici s-a materializat și prin achiziționarea și donarea unor produse necesare bunei desfășurări a activității asociației.

Omul are tendința de a se crede veșnic tânăr și în putere, doar că timpul îl poartă prin anotimpurile vieții, punându-și amprenta pe chipul și sufletul lui. Indiferent de perioada în care ne aflăm, important e să nu uităm să fim OAMENI pentru OAMENI.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii