Astăzi 22-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

31 august 2023- Absolvirea promoției „Alexandru Ioan Cuza – 150”

Cu solemnitate, bucurie și emoție, cei 266 de absolvenți ai promoției  „Alexandru Ioan Cuza – 150” de la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna au rostit joi, 31 august 2023, într-un glas, jurământul de credință. Ceremonia a avut loc în incinta instituției de învățământ și a marcat finalul unei etape intense de învățare și acumulare de cunoștințe și abilități, în vederea desfășurării, cu profesionalism  și implicare, a profesiei de polițist de penitenciare.

Fiecare absolvent a dobândit gradul profesional de agent de poliție penitenciară, înregistrând astfel un triumf personal, o validare a eforturilor investite și marcând startul unei noi etape a dezvoltării lor – ca indivizi și ca viitori profesioniști în peisajul penitenciar românesc.

Alături de oficialitățile locale și județene, de invitații de la celelalte instituții de învățământ militar din țară, de directori și alți reprezentanți ai unităților penitenciare și ai aparatului central, de familiile absolvenților, la eveniment au fost prezenți doamna Nadejda BURCIU, secretar de stat în Ministerul Justiției din Republica Moldova, domnul Bogdan ILEA- secretar de stat din Ministerul Justiției, coordonator al sistemului penitenciar românesc, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, domnul comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN și directorul general adjunct – comisar șef de poliție penitenciară Claudiu ROMÂNU, precum și doamna Liuba JIGNEA – SUVEICA, director general adjunct în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova.

Cuvântul directorului Școlii, domnul comisar șef de poliție penitenciară Vasile SCUTARU a subliniat în mod elocvent importanța educației într-o perioadă în care actele de teribilism și iresponsabilitate în rândul tinerilor sunt tot mai frecvente, conjunctură în care școala a preluat cu seriozitate misiunea de a oferi societății absolvenți bine pregătiți, dotați cu valori educaționale, responsabilitate și curaj.

În discursul său, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor din România, domnul comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, a subliniat importanța muncii susținute pentru a obține rezultate notabile, ca fundament al unei cariere de succes, bazată pe respectul pentru colegi și pentru semenii noștri, precum și pe promovarea valorilor autentice.

Domnul secretar de stat Bogdan Ilea a adresat absolvenților mesajul ministrei justiției, doamna Alina-Ștefania GORGHIU, reiterând totodată susținerea Ministerului Justiției în toate demersurile întreprinse de sistemul penitenciar românesc atât în direcția formării profesionale a personalului încadrat, cât și în cea a reformei continue asumată de instituția penitenciară.

Întrucât 4 din cei 266 de absolvenți ai promoției sunt din Republica Moldova, doamna Nadejda Burciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției din statul vecin, a dorit să mulțumească României pentru contribuția sa semnificativă la dezvoltarea sistemului penitenciar moldovenesc. Domnia sa a apreciat nu numai calitatea pregătirii profesionale oferite, ci și colaborarea de excepție dintre sistemele penitenciare ale celor două țări.

Data de 31 august 2023 va rămâne înscrisă în memoria și sufletul absolvenților ca ziua în care și-au adus omagiul patriei, și-au asumat rolul de profesioniști dedicați și modele în societate și au luat la cunoștință misiunea complexă pe care o au, misiune în care devotamentul, implicarea și promovarea valorilor umane joacă un rol esențial în construirea propriilor cariere.

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii